Translate

zaterdag, november 07, 2009

Dorn methode brengt benen op gelijke lengte

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.

De basiscursus Dorn therapie en Breuss massage wordt gegeven zoals die oorspronkelijk in Duitsland is ontwikkeld door Dieter Dorn en Helmuth Koch. Voor hen en voor ons geldt dat de Dorn therapie toegankelijk moet zijn voor iedereen, die zijn medemens op een eenvoudige en effectieve manier wil helpen met (rug)klachten. Iedereen kan zich op zijn eigen nivo de therapie eigen maken. [Dorn-therapie]Mensen, die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben, horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”

Het is onze ervaring dat dit onjuist is! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen. De Dorntherapie is ons bewijs. De Dorntherapie komt uit Duitsland. Idelette Eijgelaar heeft 20 jaar geleden daar haar opleiding genoten.

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil

Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Veelal hebben we even lange benen. Alleen daar waar het been "langer lijkt", is er meer ruimte in het heupgewricht. Dit is meestal het geval. Uitzonderingen van beenlengteverschil zijn wanneer beenlengteverschil het gevolg is van een operatie, geboorteproblemen of dergelijke. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk van lengte zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!!

Bekkenscheefstand is een veelvoorkomend probleem dat niet verholpen voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen - want daarop steunt de wervelkolom - en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Meestal krijg je dan te horen: "je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen". Echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dornmethode worden de zwakke spieren versterkt van verkorte toestand tot in maximale verlenging. Dit heeft het gevolg zijn benen op gelijke lengte komen. Het bindweefsel tussen de wervels komt los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Dit geeft de mensen het gevoel dat ze beter in hun vel zitten en pijnklachten worden duidelijk minder. Na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

Voor ALGEMENE INFORMATIE BIJ DE DORNMETHODE.

Idelette eijgelaar is ruim vijfentwintig jaar geleden gestart met een natuurgeneeskundige praktijk. Daarin heeft zij veel diagnosterende (ziektezoekende) en therapeutische (ziekteoplossende) kennis opgedaan, met als basis de Nederlandse diëtisten opleiding en de Duitse Heilpraktikeropleiding en Dorntherapie in het Overijsselse Ommen.

Geen opmerkingen: