Translate

zaterdag, november 28, 2009

De Hof van Axen in de startblokken voor een nieuwe transformatie

De transformatie is begonnen, de renovatie gaat beginnen en met Pasen 2010 willen we een Verrijzenisfeest. We willen je graag laten meegenieten van de vernieuwende energie voor de Hof van Axen.

Samen met Petra Boers gaan we voor “Design en Mode”. Petra Boers gebruikt voor haar ontwerpen en kleding natuurlijke materialen, zoals hennep, bamboe en andere duurzame materialen. De LLLL vrouwen kennen haar van de prachtige modeshows tijdens de LLLL weken. Natuurlijk blijft de Hof een cursuscentrum met niet meer alleen kinesiologiecursussen maar ook allerlei andere cursussen en workshops. En de kinesiologiepraktijk van Jeroen en Noortje gaat ook door.

Om dit nieuwe elan te vieren beginnen we op Zondag 27 december 2009 - de derde kerstdag - met het maken van een nieuwe “feestjurk”voor de Hof van Axen. We gebruiken de ervaringen uit het verleden en voegen daar nieuwe aspecten van Vrede, Veiligheid, Vriendschap, Creativiteit, Schoonheid, Gastvrijheid enzovoorts aan toe.

Coby Schasfoort bericht:

ZONDAG 27 december 2009 - Hof van Axen viert het afscheid van een donkere cyclus (27 is een 9 in de numerologie, het einde van een cyclus dus).

We nodigen je op die dag uit voor een feestelijke Kerst-brunch met veel Licht, veel Liefde, veel Plezier, heel lekker eten en een toekomst-verhaal vanaf het blauwe bankje.

En misschien wil je zelf ook op het blauwe bankje zitten om een verhaal te vertellen.

Natuurlijk willen we de brunch ook zien als een benefietbrunch voor de Hof en daarom willen we je vragen om een bijdrage van 40 euro per persoon, meer mag ook.

De Kerstbrunch op de Hof van Axen begint om 13.00 uur en je mag blijven zolang je wilt, maar je mag van de gemeente nog niet blijven slapen. De transformatie is nu begonnen, de renovatie gaat beginnen en met Pasen 2010 willen we een Verrijzenisfeest.

We willen je graag laten meegenieten van de vernieuwende energie voor de Hof van Axen.


Wat er aan vooraf ging!

Wat er kwam na het "Pensioen"

Op 3 en 4 november van 2007 vierden we in de Hof het grote transformatiefeest en wat een prachtig feest was dat. Ik ging een beetje met “pensioen” en Ton en ik zouden samen meer van onze vrije tijd gaan genieten, overigens met een heleboel plannen in ons hoofd.

  • Het kookboek voor groepen schrijven (nog niet helemaal klaar maar het schiet op),

  • het aanleggen van een “mysterygarden”. Ik heb me werkelijk een slag in de rondte gewerkt in de tuin rondom ons huis zodat dat een mooie trouw, rouw en andere plechtigheden tuin werd, en waardoor de tuin rondom het centrum beduidend minder aandacht kreeg,

  • plus het bedenken van andere bijzondere workshops enzovoorts.
Zo zag de toekomst van ons pensioen eruit.

Ontwikkelingen om en rond de Hof van Axen

Maart 2008 namen Jeroen en Noortje het bedrijf over, cursussen, praktijk etcetera. Maart 2009 organiseerden zij een prachtige conferentie en daarna viel alles min of meer stil.

De credietcrisis kwam, Ton werd flink ziek en kwam in het ziekenhuis terecht (gelukkig intussen weer vol energie), de groepen bleven uit, de tuinen groeiden dicht, de dakkapellen begonnen te lekken - zodat de elektriciteit om de haverklap werd kortgesloten -, de gemeente gebood hen om het cursuscentrum te sluiten vanwege nieuwe voorschriften voor de brandbeveiliging à raison van een flink aantal duizenden euro’s en in juli van dit jaar werd de Hof van Axen gesloten voor "Renovatie en Heroriëntatie".

We kregen heel veel bezorgde reacties uit het hele land en dat was weldadig - maar toch - het was een donkere tijd voor de Hof.

Gelukkig bleef de kinesiologiepraktijk van Noortje en Jeroen wel doorgaan, zodat ze daar in ieder geval een inkomen uit konden halen - zij het minimaal - en intussen gingen de vaste lasten natuurlijk wel door. Uit dat inkomen konden zij de vaste lasten niet meer opbrengen en ongeveer drie maanden geleden waren zij dan ook genoodzaakt om met ingang van 1 december 2009 hun huurcontract - voor wat betreft het cursuscentrum - op te zeggen. Hun kinesiologiepraktijk, in de Hof, en een aantal cursussen ging door, maar werdeb helaas op andere locaties gegeven, vanwege de opgelegde sluiting.

De praktijk van de Oude(ren) dag

Op 4 november 2007 kreeg ik een blauw bankje om gezellig op te zitten in de tuin van de Hof om verhalen te vertellen, maar ik denk niet dat dit verhaal een gezellig verhaal voor op de blauwe bank zou moeten zijn. Ik weet wel leukere verhalen te verzinnen.

In het tijdschrift Ode (november 2009) las ik een interview met James Lovelock. Hij is in de negentig en nog steeds heel erg actief op het gebied van milieu en zo. Hij zegt “Ik beschouw pensioen als dodelijk”, “Zo’n grote leunstoel de televisie en een paar blikjes bier” (of wijn in mijn geval) ... “Het is een mooie manier om jong te sterven – maar niet voor mij”. Yes! Ik vind dat hij gelijk heeft.

De Hof van Axen heeft zoveel mogelijkheden. De Hof van Axen gaat dus niet met pensioen en ook niet naar een of andere projectontwikkelaar. En ik? Ik heb altijd gezegd dat, "als je weet hoe je iets moet doen, je ermee moet ophouden". Zo is dat dus ook met mijn pensioen.

Ik weet nu bijna twee jaar hoe het is om met pensioen te zijn. Ik weet hoe dat moet en het is dus tijd om op te houden met: “met pensioen zijn” al gaat de AOW gelukkig wel door, ha ha. Transformeren is een doorlopend proces, dat houdt nooit op .. Er is werk aan de winkel en we hebben er zin in.

Nieuw bedrijfsplan

We schrijven op dit moment een nieuw bedrijfsplan waarin we alle mogelijkheden van de Hof gaan uitwerken; dat doen we o.a samen met Petra Boers, “Design en Mode” zij gebruikt voor haar ontwerpen en kleding natuurlijke materialen, zoals hennep, bamboe en andere duurzame materialen. De LLLL vrouwen kennen haar van de prachtige modeshows tijdens de LLLL weken. En er zijn nog zoveel andere mogelijkheden.

Natuurlijk blijft de Hof van Axen een cursuscentrum met niet méér alleen kinesiologiecursussen. Ook allerlei andere cursussen en workshops gaan gegeven worden en de kinesiologie praktijk van Jeroen en Noortje gaat ook door. Dat bedrijfsplan is noodzakelijk omdat we de bank zover willen krijgen dat ze ons een bouwdeposito of een hypotheek verstrekken van ongeveer een ton of iets meer voor de broodnodige Renovatie.

En om dit nieuwe elan te vieren beginnen we op zondag 27 december 2009 - de derde kerstdag - met het maken van een nieuwe “feestjurk”voor de Hof van Axen. We gebruiken de ervaringen uit het verleden en voegen daar nieuwe aspecten aan toe: Vrede, Veiligheid, Vriendschap, Creativiteit, Schoonheid, Gastvrijheid, en dergelijke.

Als je mee wil doen meld je dan aan via ... coby@hofvanaxen.com
Of: Coby en Ton Schasfoort
De Hof van Axen
Bosweg 4
7854 TE Aalden
Telefoon 0593 552583

Graag inschrijven voor 15 december 2009 i.v.m. de inkopen en de voorbereidingen


<<< http://www.coby.hofvanaxen.com/ >>>

Geen opmerkingen: