Translate

maandag, oktober 05, 2009

Body_Scan_in_Gespecialiseerde_Kinesiologie

Body Scan in Gespecialiseerde Kinesiologie een vorm van surrogaat spiertesten

Je beoefent toegepaste / gespecialiseerde kinesiologie (denk daarbij aan Touch for Health, Edukinesiologie, Three in One Concepts. Applied Physiology), dan ben je niet onbekend met de techniek Body Scan. Met de Body Scan spiertest je welk lichaamsonderdeel en welke plek in het bijzonder aandacht nodig heeft. Het nut hiervan is dat je de spiertestwaarde over kunt nemen. Dit kan handig zijn als je werkt met "spieren" die er niet meer zijn of niet bereikbaar zijn.

Body Scan in Gespecialiseerde Kinesiologie, hoe werkt dat?

Je controleert eerst of je spiertest werkt, en wat de uitslag is. ("Zwak" / "Sterk") Daarna ga je met je aandacht langs de verschillende lichaamsdelen en test. Als de spiertest een indicatieverandering geeft ("Zwak" wordt "Sterk" of andersom), dan weet je dat dat lichaamsonderdeel aandacht nodig heeft. En je kunt op gelijke wijze verder specificeren.

Surrogaat spiertesten, hoe werkt dat?

Surrogaat spiertesten is een vorm van spiertesten, waarbij de geteste spier de indicatie van een andere spier of "vorm van aandacht" overneemt. Je kunt daarbij denken aan het "energetisch" beeld overnemen van een andere in de ruimte of op afstand, of meer direct het overnemen van de uitslag van de ene spier op de andere. Voorbeeld: ik check standaard een armspiertest en ook een beenspiertest. Als de beenspiertest anders reageert dan de armspiertest, vind ik het leuk om de testpersoon te laten voelen hoe ik al doende de beenspiertestuitslag over kan brengen op de armspiertest.

Body Scan is een vorm van surrogaat spiertesten

Basis is dat ik op de een of andere manier de energie van een eerste spiertest kan vast houden (pauselock / retentiemode) en daarna een andere spiertest dezelfde uitslag te laten vertonen. Je kunt nu voorstellen dat ik bij de Body Scan eerst focus op het "energetische" beeld van het orgaan, dit vasthoud (pauselock / retentiemode) en daarna de uitslag meet via de surrogaat spiertest. Bewust wording is een van de uitgangspunten voor het gebruik van de spiertest. De testpersoon kan zelf voelen wat er gebeurt. Daarom noem ik spiertesten ook wel "in dialoog met het lichaam". Je leert immers luisteren naar het lichaam.

Uitzonderingen bevestigen de regel

Als ervaren spiertester zul je denken dat dit ALTIJD zo werkt. Niet dus! Ik ben een keer tegengekomen dat de spiertest het "energetisch" beeld van de ander niet wilde overnemen. Uiteindelijk lukte het me wel, maar dat is een ander verhaal.

Kortom ... surrogaat spiertesten is niet alleen een methode om op afstand anderen te kunnen testen, maar om het even wat ook een "energetisch" beeld van een onderwerp surrogaat te kunnen spiertesten.

Huib Salomons, Apeldoorn The Netherlands

Geen opmerkingen: