Translate

dinsdag, februari 11, 2014

Golgi Pees Orgaantjes en 'Occipital Fiber Analysis' werken samen

Inleiding

Ik ben mij aan het inlezen op SOT (de chiropractie versie van cranio sacraal) en CMRT (correcties). Eén van de onderwerpen is 'Occipital Fiber Analysis'.

Het komt er op neer aandacht te vestigen op de rand van de schedel (occiput). Een persoon in onbalans kan daar spanning, gevoelige plek(ken) en/of 'knopen' ontwikkelen.

Tot nu toe had ik geen toepassing voor Golgi Pees Orgaantjes (GPO). Ik werkte liever met het spierspoelmchanisme. Nu heb ik er toepassing voor!

Golgi Pees Orgaantje

De 'Golgi Pees Orgaan Occiput'-procedure

  1. Activeer de Golgi Pees Orgaan reflex – Breng spanning aan op de occiput en de nekspieren om dit mechanisme te activeren. 
  2. Test op aanwezigheid van een ‘zwakke’ spierttest – Onder normale omstandigheden zal de surrogaat spiertest ‘zwak’ testen. 
  3. Corrigeer dit gebied als de spiertest niet 'zwak' test – Nu je weet dat dit gebied niet normaal reageert, weet je dat je hier aandacht aan moet schenken. Zoek of je plekjes met 'spanning' (line 1), 'pijn' ( line 2) , 'knopen' (line 3). De gemakkelijkste correcties is vasthouden en druk uitoefenen op die plekken waar de spiertest indicatieverandering aangeeft. 
  4. Natesten – Je bent klaar als de spiertest een normale reactie vertoont op toepassing van het Golgi Pees Mechanisme. 
Occipital Fiber Analysis


Nawoord

Het is aan jou of je dit in je repertoir wil opnemen of niet, maar ... Dr. M.B. DeJarnette onderstreept het belang van correctie van het Occiput gebied. Er is natuurlijk meer over dit onderwerp. Dat gaat voorbij aan het doel: het beschrijven van de procedure.

Huib Salomons - Practitioner Specialized Kinesiology 

http://pauselockmagic.com/wordpress/golgi-tendon-organs-occipital-fibers/

Geen opmerkingen: