Translate

woensdag, oktober 30, 2013

gespecialiseerde kinesiologie en hypnose

In de ban van Gespecialiseerde Kinesiologie en hypnose


Van dag één tot op heden blijf ik in de ban van gespecialiseerde kinesiologie. Er is niets mooiers - voor mij - dan telkens weer de kans te krijgen om een mens bij de armen/benen te pakken, de gerelateerde spieren te testen op weerstand of geen weerstand en te herstellen wat hersteld moet worden.

Weerstand of geen weerstand

'Sterk' of 'zwak' zo wordt het in onze vaktaal genoemd. Hoe verklaar je dat een spiertest 'sterk' of 'zwak' uittesten? In mijn ervaring zijn er verschillende situaties waarin dit kan gebeuren.
  1. De energie van de testpersoon is al dan niet van streek.
  2. De zenuwbanen - neural pathways - geven de signalen al dan niet goed door.
  3. Het onderbewuste speelt een spelletje van 'ja' en 'nee'.
  4. Wat niet onder voorgaande valt!
---------------------
Ad 1. De energie van de testpersoon is al dan niet van streek. In deze situatie is het de kunst de juiste acupunctuurpunten te vinden, cranio-sacrale correcties toe te passen en/of bindweefselmassage toe te passen.
Ad 2. De zenuwbanen geven de signalen al dan niet goed door. Hier is het de kunst om te ontdekken - in samenwerking met het onderbewuste - waar de blokkade zit en deze op te lossen volgens methoden genoemd in ad 1.
Ad 3. Het onderbewuste speelt een spelletje van 'ja' en 'nee'. Hier komen we op het terrein van hypnose en het fenomeen armcatalepsie. We gaan hier op zoek naar affirmaties, veranderen van (denk)frames en zintuiglijke ervaringen (NLP).
Ad 4. Wat niet onder voorgaande valt! Mensen die bij mij sessies ondergaan weten van mij dat ik opties aanbied waar het onderbewuste op kan inspelen. Zo is er altijd een optie à la ad 4. Hiermee wil ik ondervangen dat ik mijzelf in het proces vastpin op de geboden - herkende - mogelijkheden.

Waarom spiertesten?

Spiertesten is - voor mij - de meest directe methode om met het onderbewuste in contact te komen. De grens tussen fysieke, energetische en emotionele onbalans is erg dun. Daarom is spiertesten vanuit gespecialiseerde kinesiologie voor mij de ultieme holistische werkwijze dat te  kunnen doen voor de mensen die zich door mij laten aanraken voor gezondheid.
Bij spiertesten is het belangrijk te accepteren wat je waarneemt en vandaaruit 'voort te borduren'. Dit is een observatie die ik heb gedaan en sindsdien ben ik gewoon zelfverzekerd in mijn spiertesten.

Hoe werk ik?

Het is fijn om te weten wat het probleem is waarvoor de mensen komen. Maar ... al te vaak herken ik dat er eerst aan de basis - het urgente onderwerp - gewerkt moet worden. Hoe weet je dat, zul je je zelf afvragen. Als de mens klaar is vraag ik de persoon te ontspannen. Hiermee aangevend in een lichte trance te gaan. De informatie die ik dan krijg als ik armen, benen en voeten heb getest, is voor mij de aanleiding om te gaan denken over hoe ik het evenwicht weer kan herstellen.
Soms krijg ik een indicatie van homolaterale onbalans, soms van kruislingse onbalans enzovoorts. Deze onbalans wordt weergegeven door de resultaten van deze basistesten van armen, benen en voeten.

Ik doe wat ik doen moet

Soms is het moeilijk voor mij te accepteren dat ik niet meer kan doen, maar ik doe wat ik doen moet omdat ik in conversatie met het onderbewuste en denken/voelen van de mens - daar waar nodig - het evenwicht wil/mag herstellen.

Als het tijd is om de sessie te beëindigen dan doe ik dat!

Ondamed

Sinds enkele jaren maak ik gebruik van de Ondamed. Een geluidsgenerator die frequenties voortbrengt op het niveau van meridianen uit de Chinese acupunctuur. Mijn ervaring is dat ik hiermee snel en eenvoudig op mechanische wijze effect kan bereiken. Dat effect vindt zijn weerslag in een veranderde spiertest.

Ten slotte

Ik zeg niet dat ik alles kan repareren, maar ik kan wél repareren wat mij wordt aangeboden met het eindresultaat dat de spiertest werkt zoals het moet werken ... 'sterk' in alle posities en goed reagerend op de spindelceltechniek.

En dat is mijn streven!

©2013, Huib Salomons,
Practitioner Gespecialiseerde Kinesiologie
Apeldoorn

Geen opmerkingen: