Translate

zondag, augustus 26, 2007

Uit balans! Doe er wat aan

Uit balans! Doe er wat aan

Abnormale stress of spanning – het maakt niet uit waarover – kan je uit balans brengen. Je merkt dan dingen niet te kunnen en/of niet te doen. Je kunt zelf pijn hebben.

In dialoog met het lichaam kom je eruit! Je kunt dan aanbieden wat lichaam geest ziel willen dat aangeboden wordt. Mijn praktijk is niet anders dan luisteren naar de client, en vooral naar het lichaam van de client -- die het tijd vinden om bij mij op tafel te komen liggen.

Bereid je voor, want als je bij mij komt ben je 1 à twee uur "onder de pannen".
In feite lig je gewoon op tafel en laat mij het werk doen. Wat ik doe? Eh, mag ik je uitnodigen om mijn beschrijving over te lezen?! Het gaat over muscle monitoring. Een term die beter omschrijft wat een spiertest doet.

mag dan eenvoudig zijn, de interpretatie van de test vergt zelfvertrouwen en vaardigheid. De simpelste toepassing is de lichaams-scan, waarbij men indicatie krijgt van het lichaamsdeel dat nu aandacht nodig heeft.

OK! Je merkt dat je jezelf op tafel hebt gevlijt en dan! Dan monitor ik de uitslag van de spiertest en waardeer deze in relatie tot hetgeen we net met betrekking tot het onderwerp hebben besproken. Als client merk je dat je meer en meer ontspant en uiteindelijk zul je óók kwaliteiten van spiertest herkennen. Je geest ontspant en je biedt je zelf de mogelijkheid om anders naar dingen te kijken en anders te voelen. En in de tussentijd volg ik mijn basisprocedure tot we alles hebben uitgetest.

Uiteraard blijft het niet alleen bij spiertesten. Was dat zo, dan kon je net zo goed aan een apparaat hangen. Nee, ik bied op basis van de muscle monitor (spiertest) een correctie aan.

Zo werk ik er aan om met drukpuntmassage (acupressuur, TCM) blokkades (lees: het niet stromen van energie) in de meridianen te verwijderen. Ik werk met de (Lo, Di, Ma, Mi, Ha, Du, Ni, Bl, DV, Kr, Ga, Le) en de 8 extra merdianen (CV, GV, PV, Riem, Qiao Mai en Wei Mai) en andere methoden en technieken zoals , , massage, Bach Maui Bush informatie, 3-in-1 concepts informatie, HUNA informatie ...

Kortom, alles waarvan ik als beoefenaar "kaas van heb gegeten" kan worden aangeboden. Eenmaal uitgevoerd, wordt er nagetest. De werkwijze is zoals Robert Dilts noemt "TOTE".

In mijn praktijk heb ik al zo vaak moeten ervaren dat het lichaam geest ziel 2) vaak haar eigen wensenlijst heeft. Al testend merk je dat jouw prioriteitenlijst niet de prioriteit van de drie-eenheid is en je zult eerst die lijst af moeten, voordat je aan je eigen lijst kan beginnen. En als je dat doet of gedaan hebt zul je merken dat er al veel veranderd is. Energetisch gesproken.

Kortom: Stress management in dialoog met het lichaam is het meest directe wat kan worden gedaan aan de problemen die we ervaren in het lichaam, NU. Contact >> orthokin.nl <<

----------------------------------------------------------------------------------------------------
1) "Alles kan alles repareren, als het maar van toepassing is"
2) Lichaam geest ziel = "Structure-Chemical-Emotional-Energy"
Zie ook http://www.kinesiology.net/kinesiology.asp

Geen opmerkingen: