Translate

maandag, juli 23, 2007

Lekkende darm (Leaky Gut Syndrom)

Definitie: "Lekkende darm"

Vergrote permeabiliteit of doorlaatbaarheid van de darm of ingewanden. Met andere woorden er gaan meer dan alleen voedselmoleculen door de darmwand. Grotere, andere en ongewenste vormen  bereiken de bloedbaan om daar schade aan het lichaam aan te richten waar het lichaam het toelaat.

Het is de natuur van van de Natuur om dingen op te bouwen en af te breken. Het is niet goed en het is niet slecht. In onze ogen is het alleen maar ongewenst!

 Wat is een "lekkende darm" ?

In essentie gaat het over een verschijnsel van meer doorlatend worden van de ingewanden . 

Als de inwendige darmwand door bepaalde oorzaken ontstoken of beschadigd wordt,  heeft dit voor gevolg dat er steeds grotere ruimtes komen tussen de cellen van de darmwand en hierdoor lekken bacteria, gisten, gifstoffen en voedsel naar binnen in de bloedbaan.

Chemische gevoeligheid , arthritis , chronische vermoeidheid, fibromyalgia en (...), zijn o.a. uiteindelijk het gevolg.

Ook wordt de beschermende laag van IgA (immunoglobuline A) in de ingewanden aangetast waardoor het lichaam niet meer kan afrekenen met protozoa, bacteria, virussen,  en gisten zoals candida.

Deze kunnen zich ook verplaatsen doorheen de darmwand , in de bloedbaan en zijn in staat overal elders in het lichaam infecties op te zetten . Maar dit is allemaal nog niet het ergste.

Mogelijke gevolgen  van een "lekkende darm"?

Het ergste is de vorming van antilichaampjes. Deze verspreiden zich en zien er gelijkaardig uit als antigenen op onze eigen weefsels. Met als gevolg dat als antilichaampjes deze aanvallen, ze meteen ook onze eigen weefsels aaanvallen. Menselijk weefsel heeft immers antigene plaatsen die zeer gelijkaardig zijn aan deze op voedsel, bacteria, parasieten, candida of schimmels .

Zo starten waarschijnlijk autoimmuunziekten: Rheumatische arthritis, lupus, multiple sclerose, thyroiditis en vele andere in de reeks van zogenaamde "ongeneeslijke" ziekten.

>> EMAIL

woensdag, juli 04, 2007

Darmreiniging en ontgiften

 

Zoals mijn moeder altijd zei:

"Waar 'te-' voor staat is nooit goed."

 

Darmflora verstorende factoren

Er zijn vele factoren die kunnen leiden tot een verstoord evenwicht van onze darmflora:

  • Overmatig gebruik van:
    – geraffineerde producten als wit meel, suiker en alcohol
    – dierlijke eiwitten zoals melk en vleesproducten
    – voedingsmiddelen die kunstmatige toevoegingen bevatten als kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.
  • Te snel, te veel eten en onvoldoende kauwen
  • Antibiotica, sulfaatpreparaten, bijnierschorshormoonpreparaten (cortisol e.d.)
  • Darminfecties door bacteriën en/of schimmels
  • Regelmatig/langdurig gebruik van anti-astma inhaler en laxeermiddelen.

 

De gevolgen van een verstoorde darmflora

Een verstoring van de darmflora leidt tot een slechte vertering, met als gevolg rotting en gisting. Zo kunnen giftige stoffen in het lichaam doordringen. Dit kan leiden tot een overbelasting van de lever en tot maagdarmstoornissen.

Deze maagdarmstoornissen kunenn de oorzaak zijn van: vermoeidheid, eczeem, allergie, verstopping of diarree, hoofdpijn en migraine, nervositeit, ziekten aan luchtwegen en degeneratieve ziekten.

Het immuunsysteem wordt hierdoor sterk verzwakt en er ontstaat een grotere gevoeligheid voor steeds terugkerende infecties. 

 

Voorgesteld drie stappenplan bij "Lekkende Darm"

Wanneer je wilt ontgiften of een aandoening van het maagdarmkanaal en een lekkende darm wilt genezen, is er de mogelijkheid om de behandeling in drie stappen uit te voeren.

  1. Elimineren van verkeerde voeding, irriterende stoffen en pathogene  ziektenverwekkende organismen

  2. Vervangen en aanvullen van mineralen, enzymen etc.

  3. Opbouwen en genezen.

Het laatste stadium vindt plaats door persoonsgerichte en klachtgerichte voeding en voedingssupplementen te gebruiken die de darmwand versterken en genezen.

>> Darmreiniging en ontgiften

dinsdag, juli 03, 2007

Verklaring Allergieen - Mens Sana

 

Verklaring Allergieen

...   En zo ontstaat er heel geleidelijk een steeds groter wordende ontsporing van allerlei lichaams- en orgaanfuncties. Onvoldoende aanmaak van het metallothioneine  is hier o.a. het gevolg van.

Metallothioneine heeft, onder vele andere functies, een heel belangrijke functie bij de ontgifting van zware metalen. Ons voedsel bevat vaak al lang niet meer wat het zou moeten bevatten maar door de lekkende darm treden er steeds vaker tekorten op.

En tot voor kort was ik in de praktijk bezig met het behandelen van bijvoorbeeld een vitamine B12 tekort, een te langzaam werkende schildklier of hooikoorts en astma.

Terwijl ik nu steeds vaker m.b.v. de BICOM 2000 vaststel dat er heel veel ziekten zijn waaraan een Post Vaccinaal Syndroom ten grondslag ligt met de hele bovengenoemde negatieve cascade.

Dan is het wel nodig dat ik je uitleg dat de BICOM meting een heel gevoelige test is waardoor ik de afwijkingen in een heel vroeg stadium kan opsporen, zelfs als de patiënt b.v. zelf nog helemaal niet in de gaten heeft dat er sprake is van een (beginnende) allergie. ...

>> Welkom op de website van Mens Sana - Verklaring Allergieen

Voedselallergie en voedselintolerantie - Wikipedia

Voedselallergie en voedselintolerantie is het verschijnsel dat mensen ziek worden of klachten krijgen na het eten van een bepaald voedingsmiddel terwijl andere mensen hierop niet reageren.

Wanneer die reactie wordt veroorzaakt door het immuunsysteem dan spreekt men van een allergie en wanneer dit niet het geval is van een intolerantie.

Voorbeelden van klachten bij voedselallergie of –intolerantie zijn: eczeem, migraine, diarree, gewrichtspijn en depressie.

Aan de hand van de klacht valt niet met zekerheid te herleiden of er sprake is van een allergie of een intolerantie.

Over voedselallergie en vooral over voedselintolerantie zijn de meningen onder wetenschappers en medici sterk verdeeld.

>> Voedselallergie en voedselintolerantie - Wikipedia